Hogyan spórolhatunk Energy Star besorolású termékekkel?

Egy modern háztartásban rengeteg eszközt használunk, hogy segítségükkel kényelmesebb és egyszerűbb legyen mindennapi életünk.

A hűtőgépek, mosogatógépek és mosógépek energiafelhasználása azonban könnyen az egekbe szökhet a villanyszámlánkkal együtt. Ha új termékeket keresünk, vagy a régieket szeretnénk lecserélni, érdemes olyanokat vásárolni, melyek Energy Star besorolással rendelkeznek. Ezekből ma már szerencsére nagy választék áll a fogyasztók rendelkezésére, és rengeteg előnyük van a hagyományos háztartási gépekhez képest. Sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, hatékonyabban működnek, és a pénztárcánkat és a környezetet is kímélik. Kézi mosogatás helyett érdemes befektetni egy energiatakarékos mosogatógépbe, ami, hogyha teletöltjük, kevesebb vizet fogyaszt. Ha ruhaszárítót vásárolunk, érdemes gázzal működőt keresni az elektromos helyett. Szórakoztató elektronikus eszközöknél is sok energiát és pénzt megtakaríthatunk, a tévéknél például a LED háttérvilágítással rendelkezők lényegesen kevesebbet fogyasztanak, mint az LCD vagy plazmatévék. Ha régi mosógépünk, hűtőgépünk, vagy fagyasztónk van, ezeket érdemes lecserélni, egy energiatakarékos típus behozza az árát a villanyszámlán, emellett az újabb mosógépek kevesebb vizet és mosóport is használnak.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.