Hogyan tároljuk a paradicsomot egész évben?

1. Paradicsomszósz
Fél kiló érett, negyedelt paradicsomot 175 fokon pirítsunk meg, ízlés szerint fokhagymával, sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, és olívaolajjal keverjük össze, és kiváló paradicsomszósz készíthető belőle. A részletes, angol nyelvű recept itt található. A szósz egyszerűen csak mélyhűtőbe kell rakni, lehetőleg vákuumcsomagolással.

2. Fél vagy egész paradicsomok vízben
Ha nem vagyunk biztosak, mit is szeretnénk kezdeni télen a paradicsomokkal a legegyszerűbb, ha befőttesüvegben tároljuk őket. A paradicsomokat felforralt vízbe kell mártani amíg a héj elkezd leválni, ezután ki kell venni a belsejét és meghéjazni, a befőttesüveg vizébe pedig sót és citromlevet keverni.

2

3. Olívaolajas pirított paradicsom
Felszeletelt cseresznyeparadicsomot sütőben megpirítunk, és olívaolajban tárolunk, így nemcsak finom, de tartós is lesz.

3

4. Paradicsomlekvár
Az apróbb, édesebb, sárga paradicsomból kiváló lekvár készíthető, egy kis bazsalikommal megbolondítva. A részletes recept itt található.

4

5. Ketchup
Talán nincs is jobb felhasználási módja a paradicsomfeleslegünknek, mint egy jó csípős ketchup cayenne paprikával, mustárral, és babérlevéllel fűszerezve. A részletes recept itt található.

5

Ajánlott tartalom

Az Egyesült Királyságban 12. hónapja csökkent zsinórban a járműgyártás

Az éves szintű visszaesés 11,6 százalék volt a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára fölkerült adatok szerint.