Hová lett Lady Gaga húsa?

Amikor Lady Gaga szeptemberben egy díjátadó gálán megjelent a kompromittáló „hús ruhájában”, rendesen felkavarta a vegetarianizmus körüli állóvizet.

Most, kilenc hónappal és gyalázkodások tucatjaival később mindenki kíváncsi, vajon mi lett a hús kollekció sorsa? A Meatpaper, egy hússal mind gasztronómiai, mind művészi megközelítésben foglalkozó magazin felkereste a ruha kivitelezőjét. A megbotránkoztató ruhadarabot egy Los Angeles-i designer, Franz Fernandez tervezte, és valósította meg. Lady Gaga stylist-ja, Nicola Formachetti először egy húsból készült pénztárca készítésére kérte fel a tervezőt, majd kicsivel később inkább a ruha mellett döntött, mely az MTV zenei díjátadó gáláján debütált. Fernandez többféle húst is kipróbált, míg végül a marhahús tűnt varrásra alkalmasnak. A hússzeleteket egy fűzőre erősítette rá, hogy az összefogja a ruha alakját. A designer, Franz Fernandez semmiképp nem akarta, hogy a ruha a szemétben végezze, így a majdnem 20 kilogrammos húsruha ma kipreparálva megcsodálható a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame kiállításán.

készül a ruha

Lady Gaga

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.