Környezetkímélő járművek futamára készülnek Miskolcon

Különleges elektromobil-versenyre készül legalább ötszáz hazai és határon kívüli mérnökjelölt Miskolcon, a német Bosch konszern helyi érdekeltsége, a Robert Bosch Power Tool Kft. immár második alkalommal hirdeti meg környezetkímélő járgányok futamát.

Az egyetemistáknak olyan mobilt kell alkotniuk, amelyeket szerszámgépekből építenek és azok működtetnek. Olyan sajátos járgányokat kell konstruálniuk, amelyeknek legfőbb alkatrészei fúrók, köszörűk, csiszolók.
Az idei cseppet sem flúgos, annál inkább a fiatal tervezőket műszakilag nagy próbatétel elé állító futamot április 17-én tartják. A járművekbe ezúttal 6 szerszámgépet kell majd beépíteni, a tavalyinál hosszabb és szélesebb lesz a pálya, a gyorsulási a verseny kialakítása is megváltozik.

Miskolc belvárosában, a Görgey út mentén április 17-én nagyszabású program keretében a csapatok körversenyeken és gyorsulási futamokon mérhetik majd össze tudásukat. A járművek 4 különböző kategóriában kapnak majd elismerést: hosszútávú és rövidtávú gyorsulási eredményeik, műszaki megoldásuk, illetve szépségük alapján, mely utóbbira a közönség szavazhat.
A verseny abszolút győztese amellett, hogy egy évig viseli a Bosch Legjobb Elektromobilja címet, a kategóriagyőztesekkel és a felkészítő tanárokkal együtt külföldi tanulmányúton vehet részt.

Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója közölte: az elektromobil-versennyel egyik fő céljuk az, hogy rendhagyó módon szóljanak az új generáció tagjaihoz, felszínre hozzák kreativitásukat és újító ötleteiket.
Azáltal, hogy a tavaszi versenyre jelentkezők száma megsokszorozódott és a mezőny nemzetközivé nőtte ki magát, bebizonyosodott, hogy az egyetemekkel való együttműködésük gyümölcsözőek, a hallgatók pedig olyan megmérettetésekre vágynak, melyek meghatározó élményekkel gazdagítják és hosszú távon motiválják, felkészítik őket későbbi mérnökpályájukra – mondta az igazgató.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.