Messi ökoházba költözik

Hiába gyűlt meg a baja a spanyol adóhatósággal, Lionel Messinek azért hó végén, a számlák befizetése után is mindig maradhat némi pénze. Igyekszik hát élvezni belőle az életet – amely esetében olyannyira a foci körül forog, hogy az otthonát is labdarúgópályának álmodta meg.

Több spanyol és argentin lap is arról számolt be, hogy az FC Barcelona négyszeres aranylabdás zsenije megbízott egy sztárépítészt: úgy építsen újjá egy luxusvillát, hogy az madártávlatból hasonlatos legyen egy labdához a játéktéren. Luis De Garrido még az argentin Bolha 10-es mezszámát is beleépíti a tetőszerkezetbe, talán, hogy a postásnak ne kelljen a házszámmal bíbelődnie, ha meghozza a rajongók leveleit.

– Azért eshetett rám a választása, mert a munkáim rendkívül szimbolikusak – nyilatkozta a számos hírességeknek dolgozó De Garrido. – Leo nagyon lelkes, mert a ház illik majd a személyiségéhez.

A barcelonai elitnegyedben, Gavában tervezett 400 négyzetméteres vityilló a jelentések szerint vagy 4 millió eurójába (csaknem 1,2 milliárd forint) kerül majd az amúgy évente több mint 30 millió eurót (9 milliárd forint) kereső Messinek. Ezért cserébe egy, a mostaninál tágasabb rezidenciát kap (na ja, a kis Thiago megszületése óta, párjával, Antonellával nyilván alig férnek el a mostani villában), amely organikusan „nő ki” a környezetéből, ráadásul napelemekkel és egyéb környezetbarát berendezésekkel felszerelt ökoház lesz.

A 26 éves világsztárnak egyébként már három álomingatlanja van a katalán fővárosban, ahol nem csak labdarúgóként tervez: végleg itt telepedik le a családjával, írja az nb1.hu.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.