Rekord gyors napelem telepítést ígér egy olasz cég

A napelemek telepítése talán még soha nem volt ilyen gyors.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Új, 60 cellás TOPCon erkélynapelemet mutatott be az olaszországi székhelyű Fly Solartech Solutions Srl – számol be a PV Magazine. A termék teljesítmény-átalakítási hatásfoka 17,87 százalék, hőmérsékleti együtthatója pedig mínusz 0,27 százalék Celsius-fokonként. A vállalat a paneleket 300 wattos, CEI-021 tanúsítvánnyal rendelkező mikroinverterekkel kínálja, amelyek 96,5 százalékos csúcshatásfokkal rendelkeznek. A könnyen telepíthető, de kis teljesítményű erkélynapelemek sok országban egyre népszerűbbek, hazánkban viszont használatuk egyelőre tiltott. Ez rövidesen megváltozhat: a kormány által az Európai Bizottságnak beadott helyreállítási terve alapján hamarosan itthon is zöld utat kaphat a technológia. A Fly Solartech szerint új modulja kevesebb mint tíz perc alatt telepíthető. A 350 wattos panel 60 nagy hatásfokú, teljes fekete M6 TOPCon cellából áll, és az észak-olaszországi Udine tartományban, Tolmezzóban található gyárban készítik. Az iCarus modulok mérete 165-szor 197-szer 31 milliméter, tömegük pedig 7,6 kilogramm. A panelek tükröződés- és karcolásgátló kompozit anyaggal vannak bevonva, a termékek nyitóáramú feszültsége 38,93 volt, a rövidzárlati áramerőssége pedig 10,96 amper.

Az új napelemek IP68-as csatlakozódobozzal rendelkeznek, és 25 év teljesítmény-, illetve öt év termékgaranciával rendelkeznek. Egy 2,35 kilogrammos, 300 wattos, CEI-021 tanúsítvánnyal bíró, 96,5 százalékos csúcsteljesítményű mikroinverterrel és IP67-es burkolattal együtt kerülnek forgalomba.
A rögzítés egy ferde alumínium szerkezetből, valamint egy korlátra történő függőleges rögzítésre szolgáló struktúrából áll. A csomag tartalmaz továbbá egy 220 wattos hosszabbító kábelt is. Ezen kívül a felhasználóbarát alkalmazás lehetővé teszi a napi termelés és a megtakarítások nyomon követését.

A Fly Solartech Solutions Srl székhelye az olaszországi San Daniele del Friuliban található, a cég egy 40 megawattos gyár tulajdonosa és üzemeltetője Tolmezzóban. A vállalat könnyű, henger alakú napelemeket is kínál, amelyeket különböző méretű, fotovoltaikus üzemű lámpaoszlopokba lehet beépíteni.

 

Kép: Fly Solartech Solutions Srl

Ajánlott tartalom

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be az új miniszterelnök

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be Hrisztijan Mickoszki miniszterelnök kedden, közölve, hogy az építkezés 2026-ban kezdődhet meg.