Térkép a sugárzás helyszíneiről

Nagyobb, interaktív verzió a térképből a TargetMapen.

Itt tekintheti meg nagyobb méretben.

Számok
A Reuters összefoglalója szerint 362 580 embert evakuáltak eddig, ebből 177 500-at a fukusimai erőmű környékéről, a többieket a földrengés által lakhatatlanná vált városokból. 1,17 millió épület sérült meg, 14 623 teljesen megsemmisült. 256 819 háztartásban nincs áram, és 1,04 millióban folyóvíz. Az eltűnt személyek listáján 11 746 név szerepel (szombat esti adatok). A helyreállítás a katasztrófa után a becslések szerint 200 milliárd dollárt fog felemészteni, ami a második világháború óta a legnagyobb újjáépítési költség az országban.

Túlélőkre bukkantak
Kilenc nappal a katasztrófa után két túlélőt találtak Isinomaki városában, közölte a rendőrség. Egy nyolcvanéves asszonyra és egy tizenhat éves fiúra bukkantak a romok alatt. Bár mindketten kihűltek, eszméletüknél voltak, állapotukról nincs információ.


A rendőrség már 15 ezer halottról beszél
Bár a legfrissebb hivatalos adatok még valamivel több mint nyolcezer halottról szóltak, a rendőrség feltételezése szerint akár 15 ezer halálos áldozat is lehet a katasztrófa által leginkább sújtott Mijagi prefektúrában.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.