Újrahasznosított robot hal tanítja a japán gyerekeket (+ videók)

Úszó szemétből készültek azok az elképesztő tengeri robotok, melyeket kézzel készített a tengeri kutató és oktató Masamichi Hayashi.

A robot hal olyan újrahasznosított termékekből áll, mint a műanyag palack, élelmiszeripari tárolóedények, polisztirol hab, vagy esőkabátok. Hála ezeknek a realisztikus tengeri robo-lakóknak a gyerekek nem csupán a tengeri állatok mozgását, de a viselkedésüket is megfigyelhetik.

Hayashi egy autodidakta robottervező és a kyg-labor, egy tengeri oktatási intézmény elnöke. A tengeri élet alapos ismerete tette lehetővé és nyilvánvalóvá, hogy több mint 100 robotot teremthessen. A gyerekek tömegekben gyűlnek a medencék köré, ahol megérinthetik a miniatűr pörölycápát, és a nagy fehér cápát, valamint a delfint, a zöld tengeri teknőst, a gyilkos bálnát, és akár a japán óriás szalamandrát is.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.