Világítás, okosan

Watt, fényhasznosítás, lumen, színhőmérséklet, kompakt fénycső, halogén izzó, LED, elektronikus előtét… Laikusként nem könnyű eligazodni a világítástechnikai szakkifejezések között. Egy azonban biztos: mindenki szeretne spórolni az áramszámlán, amire a korszerű fényforrások széles választéka kínál megoldást.

A sokféle termék, az ígéretesebbnél ígéretesebb ajánlatok, reklámok miatt már inkább a bőség zavaráról beszélhetünk. A Klub Rádió Dynamo effektus sorozatának világításról szóló adásáa segít eligazodni az információáradatban. A hallgatók többek között a Világítástechnikai Társaság szakértőjétől tudhatnak meg hasznos ismereteket arról, melyek a közvilágításban és az otthoni világításban gazdaságosan alkalmazható fényforrások, milyen megtérülésre számíthatunk a hatékony világításba fektetett forintoktól. Hallhatunk arról is, mire figyeljünk oda a vásárlásnál, a szakértő pedig óvatosságra inti a gyanúsan vonzó ajánlatokkal szemben.

Hanganyag meghallgatása:

[dewplayer:https://www.alternativenergia.hu/wp-content/uploads/2010/06/154.mp3]

Kiemelt linkek:
http://vilagitas.org/cikk_84.html

Ajánlott tartalom

Milliós megtakarítás és energiahatékonyság a Junior Energiagazda képzéssel

Az energiahatékony működés a vállalatok számára rendkívül fontos, hiszen a környezetvédelem mellett nem elhanyagolható szempont, hogy ezáltal jelentős energia- és költségmegtakarítás érhető el.