Elektromos haszonjárműveket fog gyártani a Volkswagen

A német Volkswagen csoport Boszniában fogja gyártani az EcoCarrier elektromos kisteherautókat, amelyeket elsősorban németországi repülőtereken és kommunális szolgáltatásokban fognak használni.

A VW boszniai vállalatának szóvivője szerint a környezetbarát járműveket elsősorban németországi repülőtereken és kommunális szolgáltatásokban fogják használni.

Az árról és a gyártandó mennyiségről később adnak tájékoztatást. A kisteherautó feltöltött akkumulátorral 80 kilométert képes megtenni, legnagyobb sebessége óránként 75 kilométer.

A VW 1972 óta van jelen Boszniában, amely akkor még jugoszláv tagköztársaság volt. Először “bogárhátút” gyártottak ott, majd később Golfokat, évente mintegy 200 ezret. A délszláv háború idején leállt a gyártás, és 1997-ben indult újra. A szarajevói VW-gyár 58 százalékban a wolfsburgi csoport tulajdona, 42 százaléka a helybéli ASA-holdingé.

Ajánlott tartalom

Csehországban 28 százalékkal nőtt az autógyártás az első négy hónapban

Éves összehasonlításban 28,5 százalékkal 464 444-re nőtt az első négy hónapban a személyautók gyártása Csehországban - jelentette csütörtökön a cseh autóipari szövetség.