Energiaipari szakembereket képez a Corvinus Egyetem

Első alkalommal indít energiagazdálkodási szakközgazdász és energiagazdálkodási specialista szakot jövő februárban a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézete – közölte az intézmény az MTI-vel.

A másoddiplomás képzés célja, hogy az energiaszektorban dolgozó, vagy az iránt érdeklődő szakemberek számára szélesebb látókört, közgazdasági elemzési ismereteket biztosítson a legfontosabb energetikai ágazatokban.
A képzés során egyebek között a hazai és uniós verseny- és energiajoggal, a liberalizációs modellekkel, az energiakereskedelmi és támogatási rendszerekkel, az energiatőzsdék működésével, valamint az energetikai vállalkozások irányításához szükséges vezetési-elemzési ismeretekkel gyarapíthatják tudásukat a hallgatók.
A szakokra 2009. október végéig lehet jelentkezni.

Ajánlott tartalom

Négy helyszínen száz film a gödöllői természetvédelmi fesztiválon

Május 27-től 29-ig rendezik meg a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, amelyen ebben az évben négy helyszínen száz filmet nézhetnek meg a nézők. Az ingyenes fesztivál helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély és parkja, a kínálatot számos családi és kulturális program színesíti.