Energiatakarékos berendezések logisztikai központja Nagykanizsán

Energiatakarékos, illetve energiahatékonyságot növelő berendezések logisztikai központját építi fel Nagykanizsán, emellett a közeli Sormáson gyártótelep építését is tervezi az újonnan alakult NuovaEnergia Kft. – mondta Ferenczi Csaba, a cég ügyvezetője kedden Nagykanizsán sajtótájékoztatón.

A többségi magyar, kisebb részben olasz tulajdonú cég a nagykanizsai logisztikai központban végzi majd az Olaszországból érkező –  a vízfogyasztást csökkentő adagolóktól az energiatakarékos fényforrásokon át a napelemekig terjedő termékskála – csomagolását. Az olasz gyártóval 15 országra szóló, kizárólagos forgalmazási jogot szerzett vállalkozás közel 100 dolgozó foglalkoztatását tervezi a dél-zalai városban, amelyet a nemzetközi autópálya-hálózat, a vasútvonal és a sármelléki repülőtér közelsége miatt választottak ki az építés helyszínéül – közölte.
Törjék Piroska, a társaság gazdasági igazgatója az MTI kérdésére elmondta: Nagykanizsán már megkötötték az előszerződést egy 1.600 négyzetméteres, bővíthető csarnok megvételére, ahol a dobozok gyártása és a termékek csomagolása zajlik majd. A jelenlegi elképzelések szerint a mintegy 500 millió forintos beruházáshoz magántőkét és munkahelyteremtő beruházásokra szóló támogatásokat vesznek igénybe – közölte.
A tervek szerint az idei év végéig megkezdik a tevékenységüket, a két hete elindított honlapjuk jóvoltából az első megrendeléseik már befutottak Szlovákiából és Romániából, árajánlatokat kértek Lengyelországból. A későbbiekben Sormáson gyártóbázis felépítését tervezik, ahol elsőként napelemeket készítenek majd.
Ferenczi Csaba elmondta: az általuk forgalmazott vízadagolók segítségével – néhány ezer forintos befektetéssel – egy-egy háztartás évente 50-70 ezer forintot tud megtakarítani a víz, valamint a melegvíz előállításához szükséges energia árából.

ökö kit

Mindez országosan is jelentős energiamegtakarítást eredményezhet, az önkormányzatok pedig ezzel is támogathatnák a nehéz helyzetbe kerülő családokat – fejtette ki. Magyarországon eddig 1.400 háztartást, továbbá vendéglátó egységeket és szállodákat szereltek fel vegyszert nem igénylő berendezéseikkel – fűzte hozzá Ferenczi Csaba.
A sajtótájékoztató végén az ügyvezető 100 adagolót adott át Sormás polgármesterének a településen élő rászorulók részére, továbbá 60 darab eszközt kapott a nagykanizsai Mező Ferenc középiskola is az energiahatékonyság növelése érdekében.

Ajánlott tartalom

Nyári idill: Megérkeztek az eddigi legzamatosabb gyümölcskockák a Waterdrop kínálatába

A legfrissítőbb gyümölcsökből készültek a Waterdrop nyári italkockái, amelyekkel pillanatok alatt üdítőt varázsolhatunk a kulacsunkba. A kizárólag természetes összetevőket és értékes B- és C-vitaminokat tartalmazó, alacsony kalóriatartalmú limonádékkal gondtalanul élvezheted a nyarat, miközben a környezet is kíméled.