Jó hír annak, aki eltárolná a napenergiát egyszerűen

Az új akkumulátorral könnyedén elraktározhatjuk a kisebb napelemek által termelt áramot.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kínai Growatt invertergyártó új, erkélynapelemek számára tervezett energiatárolót mutatott be – számol be a PV Magazine. A megoldásnak köszönhetően még kényelmesebbé válhat az erkélynapelemek használata. Az erkélynapelemek olyan kisteljesítményű, általában egy-egy háztartási gép számára elegendő áramot termelők rendszerek, amelyek szakértői segítség nélkül is könnyedén telepíthetőek. A technológia Európában már nagyban terjed, Magyarországon viszont még nem engedélyezett. Az új termék a NEO 800TL-X mikroinvertert és a NOAH 2000 akkumulátort kombinálja, a rendszerben akár négy akkumulátor is egymásra helyezhető, így pedig 8192 kilowattóra tárolókapacitás érhető el. „Az Y ágú párhuzamos napelemes kábelt felhasználva a NOAH 2000 négy napelemmodulhoz csatlakoztatható, így több napenergiát hasznosíthat hatékonyan” – olvasható a vállalat közleményében. A rendszer a felesleges energiát egy akkumulátorban tárolja napközben, és akkor adja vissza, amikor szükség van rá, ezzel javítva a napenergia felhasználásának hatékonyságát.

A vállalat szerint a rendszerhez ajánlott fotovoltaikus kapcsolat két bemenet legfeljebb 900 wattal. Az akkumulátor maximális teljesítménye a termék adatlapja szerint legfeljebb 800 watt. Az akkumulátor IP66-os vízállósági besorolással rendelkezik, így az időjárási körülményektől függetlenül biztonságosan használható villákban, erkélyeken, kertekben és lakásokban.

A rendszer négy LiFePO4 akkumulátor egymásra helyezését teszi lehetővé. Minden egyes akkumulátor kapacitása 2048 wattóra, ami négy modul összekapcsolásával akár 8192 wattóra tárolókapacitást is elérhet. A mikroinverter és a NOAH akkumulátortároló közötti H4 gyorscsatlakozó, valamint az akkumulátorok egyszerű bővítése csak egymásra helyezéssel lehetővé teszi a mindössze 5 perc alatt történő telepítést. Minden egyes tároló 23 kilogramm tömegű és 406-szor 235-ször 270 milliméter méretű. Töltési hőmérséklettartományuk 0 és 45 Celsius-fok között, és mínusz 20 és plusz 45 Celsius-fok közötti tartományban képesek energiát átadni.

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.