500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Zendure nevű amerikai akkumulátoros startup új AIO 2400 csomagja két 800 watt teljesítményű napelemet, egy 800 wattos mikroinvertert, egy 2,4 kilowattórás plug-and-play tárolórendszert és egy menedzsmentplatformot tartalmaz – számol be a PV Magazine. Az integrált csomag egy teljes erkélynapelemes rendszert tartalmaz. Az erkélynapelemek egyes országokban, így a szomszédos Ausztriában az elmúlt időszakban elképesztő népszerűségre tettek szert. Ezen eszközök igen kis teljesítményűek, jellemzően egy-egy háztartási gép energiaszükségletét képesek ellátni, cserébe olcsók, könnyen, akár online és fizikai üzletekben is beszerezhetőek, ráadásul pofonegyszerűen, szakértői segítség nélkül telepíthetőek, jellemzően csak be kell dugni őket a konnektorba. Használatuk itthon egyelőre tilos, de a jelek arra utalnak, hogy hamarosan engedélyezni fogják telepítésüket Magyarországon is. Az AIO 2400 rendszer egy minden egyben megoldás. Két 800 watt teljesítményű napelemmodulból, egy 800 wattos mikroinverterből, egy plug-and-play tárolórendszerből és egy menedzsmentplatformból áll.

Az AIO 2400 intelligens alkalmazással rendelkezik MPPT-felügyelettel és rejtett kábelekkel, amelyekkel bármilyen környezetbe elegánsan integrálható. A csomag tartalmazza a vállalat ZEN+ Home akkumulátorát, amely 2,4 kilowattóra kapacitású, és 4000 ciklust kínál 80 százalékos, illetve 8000 ciklust 70 százalékos kapacitásig. Az AIO 2400 kiegészíthető Shelly CT-vel vagy intelligens konnektorral az intelligens teljesítményszabályozás érdekében, ami továbbfejleszti a ZEN+ Home-ot.

Az 1 wattos automatikus teljesítményszabályozással az AIO 2400 0 W-tól 1200 wattig állítható teljesítményt kínál, pontosan szabályozható 1 wattos lépésekben 100 watt felett járva, és 30 wattos lépésekben 31 watt és 99 watt között. A rendszer -20 Celsius-fokig működik, ami rugalmasságot biztosít a kültéri telepítésekhez. A Zendure jelenleg Németországban 1340 euróért (mintegy 530 ezer forintért) árulja csomagját.

Ajánlott tartalom

Felére csökkent az áram ára, mutatjuk hol!

Az AleaSoft Energy Forecasting a főbb európai piacokon vizsgálta a májusi áramárakat.